Lämmittävä avokadokeitto chilillä

8. tammikuuta 2016


Kylmänä päivänä lämmin keitto on tervetullutta. Kermaisen pehmeä sekä hieman tulinen avokadokeitto sopii siis mainiosti kylmään päivään ja mikä parasta, se on äärimmäisen helppo valmistaa!


Mainiota perjantaita!

Tässä istuskelen ikkunan vieressä tätä kirjoitellen ja katson miten ikkunasta ihanasti sataa lunta, aivan mahtavaa! (Jos nyt unohdetaan nämä tuskaisat tietotekniset ongelmat kun mikään ei oikeasti tunnu toimivan, vuorotellen pätkii verkkoyhteys ja koneessa on asetukset hukassa) Äsken satoi oikein valtavan kokoisia tolloja, nyt enää hieman pienempiä, mutta lunta yhtä kaikki. Harva asia on yhtä mukavaa kuin kunnon lumisade (huom. lumisade, ei lumimyrsky). Eilen olikin sitten yksi vuoden kylmimmistä päivistä ja se kyllä tuntui luissa ja ytimissä asti. Vaikka mitä olisi pukenut niin tuntui, että ei vain lämpene. Onneksi hätä keksii keinot, joten chiliä suuhun niin johan lämpenee.

Näinpä siis lämpimät keitot ovat loistavaa pakkasruokaa ja kun lisää hieman potkua, niin keiton lämmitystoiminto pysyy aktiivisena pitempään. Halusin kokeilla jotain hieman erilaisempaa kasvissosekeittoa (ja eipä kaapissakaan kovin montaa vaihtoehtoista kasvista ollutkaan) joten kokeilin lämmintä avokadokeittoa. Kylmiä avokadokeittoreseptejä kyllä löytyy, mutta lämpimiä keittoja harvemmin tulee vastaan. Näinpä siis tässä teille lämmin avokadokeittoresepti. Mielestäni onnistui hyvin ja lämmitysfunktio täytti tehtävänsä loistavasti.

Lämmittävä avokadokeitto

1 annos

1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 avokado
3 dl kasvislientä
½ cm pala tuoretta chiliä
ripaus mustapippuria

öljyä paistamiseen

Kuori ja silppua sipulit pieneksi. Kuullota sipulit kasarissa. Kuori ja pilko avokado. Lisää avokado ja kasvisliemi sipulien kanssa. Anna keittyä hetki. Pilko chili. Lisää chili ja pippuri keittoon ja surauta sauvasekoittimella (tai sotkun välttämiseksi tehosekoittimessa) tasaiseksi keitoksi.
Tarjoile lämpimänä esimerkiksi siemenien kanssa.

3 kommenttia :

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget