Tofu-kasviskiusaus, hyvästit nahistuneille kasviksille

24. tammikuuta 2016


Yksinkertaista ja halpaa kasvisarkiruokaa. Tähän kiusaukseen voi kätevästi upottaa kaapissa nahistuvat jämäjuurekset ja -kasvikset kuten perunat, punajuuret, porkkanat, palsternakat jne.


Mainiota sunnuntaita.

Tämä sama ongelmantapainen tuntuu toistuvan viikosta toiseen, joten täytyneepä siitä taas jälleen kerran puhua. Kyseessä siis arkiruokien valmistus. Toisinaan ei jaksaisi tai yksinkertaisesti ehtisi käyttää hirveästi aktiivista aikaa ruuanlaittoon, mutta kuitenkin jotain pitäisi syödä, oli kyse sitten lounaseväistä tai päivällisestä. Sekin olisi tottakai vielä plussaa, jos ei tarvisi jatkuvasti syödä sitä samaa ruokaa, ainakaan monena päivänä putkeen. Näinpä siis esittelenkin tässä lottovoiton omaisen ruuan, nimittäin kasviskiusauksen, johon voi upottaa ne jääkaapissa pyörivät jämäkasvikset ja samalla vapauttaa itsensä ruokalistan ideoimisesta. 

Tästä kiusauksesta saa helposti juuri niin erilaisen, tai samanlaisen, kuin itse haluaa. Minulla sattui olemaan muutama yksittäinen peruna, pari punajuurta ja nahistuneita porkkanoita ja paprikaa jääkaapissa. Näinpä siis nämä kaikki upposivat kiusaukseen. Mikään ei kuitenkaan estä käyttämästä tähän vaikka bataattia, palsternakkaa, naurista, lanttua... mitä tahansa. Mikseipä vaikka voisi sitten sitä parsakaaliakin tähän piilottaa. Mielikuvitus (ja jääkaapin sisältö) siis vain rajana. Uppiniskaisimpien juuresten kanssa kannattaa kuitenkin turvautua pieneen esikypsennykseen, ellei sitten halua pilkkoa juureksia niin pieniksi paloiksi, että ne varmasti kypsyvät uunissa. Koska ruokaan tarvittiin myös jotain proteiininlähdettä, niin käytin kylmäsavustettua tofua, jossa on itsessään jo mukavasti makua, jolloin ei maustamisellakaan tarvitse päätään vaivata. 


Kokonaisuudessaan kasviskiusaus on helppo ja vaivaton tapa saada ruokaa aikaiseksi. Kiusauksen paistamisessa toki menee aikaa, mutta eipä sitä tarvitse uunin ääressä vahtia, vaan voi vapauttaa itsensä ruuanlaitosta tunniksi ja tehdä sillä välin jotain ihan muuta. 

Punainen tofu-kasviskiusaus

4 annosta

2 isoa punajuurta
4 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
½ paprikaa
1 pkt kylmäsavutofua
2 dl kaurakermaa
mustapippuria

Kuori punajuuret, perunat, porkkana ja sipuli. Esikypsennä punajuuria esimerkiksi 5 minuuttia mikrossa märkään paperiin käärittynä. Pilko kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Sipuli kannattaa silputa ja halutessaan kuullottaa pannulla ensin. Pilko myös tofu kuutioiksi. Lado kasvikset ja tofu uunivuokaan ja kaada kaurakerma + purkin huuhteluvesi niiden päälle. Sirottele mustapippuria vuoan päälle. 
Paista kiusausta 175 asteisessa uunissa noin tunti, kunnes kasvikset ovat kypsyneet, kokeile kypsyys haarukalla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget