Ruokavuosi 2015

1. tammikuuta 2016

Ruoka-alkemistin 2015


Jos joku ei vielä huomannut, niin vuosi 2015 meni ja 2016 alkoi. Näinpä siis voimme haikein mielin muistella mennyttä vuotta ja jäädä hieman pohdiskelemaan, mitä tosiaankaan tuli tehtyä.
On ollut hienoa huomata, että kävijämäärä Ruoka-alkemistissa on noussut selvästi tänä vuonna edelliseen nähden. Näinpä siis muistellaan hieman, mikä edellisenä vuonna teitä kävijöitä eniten kiinnosti. Samalla käyn hieman läpi omasta näkökulmastani reseptien syntyä.

Alkuvuosi oli hieman hiljaisempi kävijöiden suhteen. Reseptit olivat paljolti kokeiluja ja muunnoksia löytämistäni ideoista ja näin jäljestä tarkasteltuna, hyvissäkin resepteissä kuvat olivat aika surullisia... Esimerkiksi tammikuussa julkaisemani kevätrullaohje lukeutuu ehdottomiin omiin suosikkeihini. Ja kehittelin tämän ohjeen aikoinaan, kun en yksinkertaisesti löytänyt makumieltymyksiini sopivaa kevätrullaohjetta. Noh, ehkä joskus vielä onnistun kuvaamaan nämä pökäleet oikeassa valossaan ja ne saavat ansaitsemansa kunnian.


Maaliskuuhun päästessä tulikin sitten jo useita kiinnostavia reseptejä, jotka lukeutuvat myös omiin makumieltymyksiini. Maidoton purkkijuustokakku oli monien mieleen ja olipa ohje omastakin mielestäni todella onnistunut. Suureksi yllätyksekseni munattoman ja maidottoman suolaisen piirakkapohjan ohje on pitänyt pintansa loppuvuonnakin ja taistellut tietään suosituimpien reseptieni joukossa. Joskus sitä ei vaan pysty arvioimaan mistä tulee suosittua ja mistä ei.


Myöhemmin keväällä julkaisin muutamia mielestäni kiinnostavia ohjeita, kuten höyrytetyt sämpylät tai gluteenittoman mustikkapiirakan, jonka pohjataikina oli tehty bataatista. Kesäkuuhun mennessä suosituimmaksi reseptiksi nousikin sitten kasvis-ramen, josta itsekin olen kovin ylpeä. Ramen on japanilainen nuudelikeitto, johon kasataan päälle sitten täytteitä. Kasvis-ramen ohjeessani kasvisliemi keitellään pitkän kaavan mukaan ja lopputulos onkin sitten huomattavasti parempi kuin mikään mitä liemikuutioista saisi aikaan.


Kesä menikin sitten aika rennoissa merkeissä ruuanlaiton suhteen, ja heinäkuussakin reseptien joukossa aika perus-ruokia, mutta mahtuipa mukaan pieni ylpeyden aiheenikin nimittäin vegaaninen valkosuklaamutakakku. Elokuussa sitten suosikiksi nousikin ehdottomasti maidoton pannacotta, joka toimitti aikoinaan syntymäpäiväkakun virkaa. Elokuuhun mahtui myös kauraista vegaanista mustikkapiirakkaa ja aamupalalle kelpaavia pinaattimuffinsseja. Elokuu oli kokonaisuudessaan todella tuottoisa ruokakuukausi.Syksyyn päästyämme puolukkasesonki aukesi ja puolukoiden poimimisen ohessa sitten teinkin niistä vähän kaikkea. Oma suosikkini puolukkaherkuista kuitenkin oli mantelijauhoihin tehnyt puolukka-kookosmuffinssit. Ja tulipa tuolloin sitten vastapainoksi tehtyä myös suolaisia kvinoa-pinaattilättyjäkin.Marraskuu onkin sitten ollut varmaan blogini historian kävijäruuhkaisin kuukausi, mutta ei hätää, tästä on suunta vain ylöspäin. Marraskuussa pyöräytin useamman reseptin, joista voin jopa myöntää olevani ylpeä. Esimerkiksi vegaaninen pinaatti-tofu pizza kauramozzarellalla on ollut ehkä pitkästä aikaa parasta, mitä olen kehitellyt. Se oli vain yksinkertaisesti niin hyvää, että vaikea edes ymmärtää. Myös vegaaninen pähkinäkurpitsakakku valkosuklaakuorrutteella on ollut suosittu ohje ja mielestäni mukavan syksyinen leivonnainen. Jouluakin hieman enteilin resepteissäni ja piparkakkubrownie, jonka senkin toteutin vegaanisena, pääsi esille. Koko talon tosin räjäytti, ja tälläkin hetkellä suosituimpien reseptien joukossa, vegaaninen nougatmousse. Toteutin tuon moussen isäinpäiväjälkiruuaksi ja kuvaukseen käytin tavallista enemmän rahkeitani, enkä voi väittää että en pitäisi lopputuloksesta.Vuoden viimeiseen kuukauteen päästessä olikin jo hyvin ruoantäyteinen vuosi pulkassa. Joulukuussa yritin ryhdistäytyä ja julkaista runsaasti reseptejä, mutta loppukuusta koneeni kosahdettua päivittely sattuneista syistä hieman estyi. Mutta tässä sitä kuitenkin ollaan ja meno jatkuu. Joulukuussa kuitenkin tyhjäsin kuivatavarakaappini banaanileipään ja tein aattoherkuksi suklaista kinuski-karpalokakkua. Mahtuipa mukaan myös sekametelisopan uudelleenmuokkaus.Kiitos teille lukijoilleni kuluneesta vuodesta. On ollut oikein mukava tänne kirjoitella, kun huomaa, että joku juttujani käy lueskelemassakin. Toivottavasti tuleva vuosi on hyvä ja tuo paljon iloa tullessaan. Kohti uusia haasteita siis!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget