Punajuurituorepuuro

11. tammikuuta 2016


Kun aamupalaksi tekee mieli jotain muutakin kuin vain peruskaurapuuroa, niin tässä oiva vaihtoehto. Punajuuret ovat nyt parhaimmillaan, joten puuron sekaan vain.


Hyvää viikkoa 2!

Arkirutiinut alkavat hiljalleen iskostua ja aamupalaa pitää syödä (vai pitääkö?), joten variaatiota tähän päivän tärkeimmäksi kutsuttuun ateriaan on ihan kiva saada. Kuten olen ehkä aiemminkin maininnut, syön usein tylsästi joka aamu suunnilleen saman aamupalan, hieman päällysteitä vaihdellen saatavuuden mukaisesti. Joskus kuitenkin innostun ja surautan smoothien tai jopa tuorepuuron aamupalaksi kaurapuuron sijaan. Totesin kerran, että punajuuriraasta lisättynä kypsään kaurapuuroon ei maistu kovinkaan mieltäylentävältä, joten jätin sen idean sikeen (vielä). Punajuuri kuitenkin sopisi värinsä ja makeutensa puolesta loistavasti puuroon, joten miksi siitä ei sitten tekisi tuorepuuroa?

Tämä puuro on hieman makea, muttei kuitenkaan mikään mielestäni aamupalalle sopimaton makeusmöykky. Jotkut voivat toki olla tuosta makeudestakin eri mieltä, mutta jätetään se sikseen. Lisäsin puuroon hieman banaania tuomaan rakennetta, mutta banaanista pitämättömät eivät joudu kuitenkaan pettymään, sillä banaani ei valmiissa tuotteessa juuri maistu. Tein tästä puurosta sileän soseuttamalla setin hiutaleineen päivineen, mutta halutessaan rouheet ja hiutaleet voi lisätä muiden ainesten soseuttamisen jälkeenkin.

Punajuurituorepuuro

1 annos

½ dl punajuuriraastetta (kypsästä raasteesta saa pehmeämmän lopputuloksen)
1 banaani
3/4 dl kaurahiutaleita
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl chiansiemeniä
 2 dl pistaasimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)

Surauta ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kaada puuro kulhoon ja anna tekeytyä yön yli tai ainakin noin tunti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget