Pakurikääpä, miksi sitä tulisi käyttää?

24. tammikuuta 2017


Pakuri, pakurikääpä, chaga... mitä näitä nimiä nyt onkaan. Oletko kuullut?


Viimeisen, sanotaanko 2 vuoden aikana, erilaisia pakurituotteita on putkahdellut markkinoille paljon. Aluksi lähinnä vain ihmetytti, että mistä nyt oikein on kyse "sienitee" ei kuulostanut kovinkaan houkuttelevalta, vaikka sienten ystävä olenkin. Nykyään pakurista löytyykin huomattavasti enemmän tietoa ja onpa siitä kokonaisia opuksiakin kirjoitettu.

Yllättävää kyllä pakurikääpä ei ole mikään uusi juttu, vaan sitä on käytetty perinteisesti kansanlääkinnässä ja Suomessa myyty sota-aikaan jopa kahvin korvikkeena. Nykyään pakuria kaupataan useissa erilaisissa muodoissa, ja jos totta puhutaan, suhtaudun hieman skeptisesti kaikkiin superhehkutuksiin pakurista. Se mm. puolustaa syövältä, ylläpitää normaaleja veren rasva-arvoja, auttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa kehon immunipuolustusta. Eli siis ikäänkuin lääke jokaiseen vaivaan.

Pienen lähdekriittisyyden jälkeen nielaisin muutaman hämmentyneen kommenttini ja lueskelin hieman lisää. Eli mitä hyötyä mulle olisi pakurin käytöstä? Pitäisi auttaa jaksamaan, rauhoittaa vatsaa ja ihoa, tehostaa immunipuolustusta ja olla hyvä antioksidanttien lähde. Kuulosti sopivalta käyttötarkoituksiini. Lähdinkin sitten kokeilemaan pakurikäävän käyttöä ihan itseeni.

Onko sulla kokemuksia pakurin käytöstä? 


Tähän tarkoitukseen sain Polar Nutritionilta heidän pakuriuute-jauhetta kokeiluun. Polar Nutritionin pakuriuutteesta teki erityistä sen helposti käyttöönotettava muoto: jauhetta pienessä purkissa, jonka voi liuottaa nestetilkkaan tai käyttää ruokaan sellaisenaan. Ei mitään liotteluita tai muita aikaavieviä toimenpiteitä. En ollut edes nähnyt monia vastaavia tuotteita, jossa pakuri olisi suoraan käyttökelpoista ja vielä oikeasti konsentroitunutta, eli pieni määrä jauhetta sisälti runsaasti sitä pakuria itsessään! 


Käytin ensin pakuriuutetta parin viikon ajan päivittäin, joko puuron tai smoothien seassa. Jonain päivänä taisin juoda pakurini nestetilkassa. Jauhe osoittautui siis hyvin helposti käytettäväksi ja sopi useaan ruokaan. Mitä sitten tästä hyödyin? En koe että olisin kokenut mitään ihmeparantumista tai parantanut maailmaa näillä toimillani, mutta yleisestiottaen oloni oli keskimääräistä parempi. Vatsaa rauhoittavat ominaisuudet voisin allekirjoittaa huomanneeni, ei turvotusta tai puhistuksia, joten pelkästään jo sen takia oli hyvä juttu. Vireystila oli hyvä, kun olin syönyt pakuriuutteeni aamulla, jaksoin päivän hyvin. Toisaalta noin lyhyen kokeilun aikana, joka perusti omiin tunnetiloihin en välttämättä menisi maailmaa parantamaan. Tärkeimpänä asiana kuitenkin koin, että pakuriuute toimi hyvin ruuanlaitossa, maistui hyvältä ja jos sillä olisi vielä jotain terveyshyötyjä niin miksi ei! Antioksidantit ja lupaus paremmasta vireystilasta eivät ole koskaan pahasta.

Mihin pakuriuutetta sitten siis käyttäisi? Oheisissa kuvissa on ainakin yksi hyvä esimerkki. Kaurapuuron sekaan nimittäin. Smoothiessa pakuriuute toimi myös mukavasti ja toi pientä maltaista taikka paahteista makua. Joten ihan miten haluat! 


Lopuksi vielä vinkki smoothieen, johon pakuri sopii oikein hyvin!

Ruis-puolukkasmoothie pakurilla

2 annosta

2 banaania
2 dl puolikoita
2 dl kauramaitoa
1 tl pakurikääpäuutetta
1 dl ruishiutaleita

Kuori banaanit. Laita ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi.


Yhteistyössä Polar Nutritionin kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget