Kerrostuorepuuro

8. tammikuuta 2017


Maukkaan ja täyttävän aamu- tai välipalan saat yhdistämällä tuorepuuron ja chiavanukkaan värikkääksi kokonaisuudeksi! Pakastemarjoista saa nätin värin ja makukin on ihanan raikas.


Viimeaikoina instagrantilejä seuratessani olen joutunut pyyhkimään kuolaa suupielistäni normaalia tiuhemmin. Nyt tammikuussa kaikki tuntuvat panostavan jotenkin todella ihanasti omiin ruokaherkkuihinsa!

Ilahduttavinta tässä on myös se, että erilaisia terveellisiä herkkuja, ruokia ja välipaloja putkahtelee normaalia enemmän. Ja siitäkös minä pidän. Kuten oma ruokafilosofiani kuuluu, siinä missä tämän bloginkin reseptitarjonta, pidän terveellisistä ruuista. Erilaisia tuttuja ruokia on hauskaa ns. terveellistää ja muutenkin miettiä parempia vaihtoehtoja herkkuja tehtäessä makeuttamiseen ja perinteisen vehnän korvaamiseen. Kun herkuista tekee hieman parempia, niitä syödessä tulee paljon parempi olo kuin perus hiilarihöttöä syödessä, unohtamatta parempaa omaatuntoa!

Makeuttaminen herkuissa onkin aika kinkkinen asia, sillä siinä törmää todella usein siihen, että ihmisillä on niin erilaiset makumieltymykset. Se mikä on toiselle makeaa, ei taas ole sitä toiselle. Huomaan usein kotona herkkuja tehdessäni, että olen itse oikein tyytyväinen niiden makeuteen, mutta muut saattavat huomauttaa että makeutta voisi olla enemmän. Mikä on sitten se hyvä vaihtoehto? Yhdelle ylimakeaa vai toiselle ei-tarpeeksi-makeaa? Koko terveellistämisestä meneekin sitten se pointti siinä, jos sokeria ruvetaan lisäämään valmiin ruuan päälle.

Terveellistämisessähän ei toisaalta ole mitään järkeä, jos lopputulos on pahan makuinen. Eli tietenkin järki tässäkin asiassa, ja haluan että lopputulos on oikeasti hyvän makuinen. Missään ruuassa ei ole pointtia jos se ei maistu hyvältä eikä ruuanlaitto silloin ole vaivan arvoistakaan jos syömisestä ei voi nauttia. Välihuomiona yritän vieläkin totutella korianterin ja oliivien makuun, mutta joudun vieläkin taistelemaan puistatusta vastaan näiden kahden kanssa, vaikka haluaisin tykätä niistä! Suuri vääryys tuo makuaisti.


Marjat ja hedelmät ovat loistava keino terveellisiin herkkuihin, sillä niillä saa helposti makua, makeutta sekä väriä! Meillä on pakastimessa vielä ainakin mukavasti valikoimaa viime kesän ja syksyn sadoista, joten vielä ei tarvitse huolestua herkkujen ennenaikaisesta loppumisesta. 

Instagramia selaillessani olen huomannut tammikuun innoittaneen yhä enemmän tuorepuuroihin ja chiavanukkaisiin. Nuo ihanat herkut ovat säännöllisesti minullakin aamupalavalikoimassa, mutta jostain syystä huomaan tekeväni niitä kuitenkin liian harvoin. Etenkin chiavanukkaita. Vaikka niiden tekeminen olisi niin helppoa niin silti sitä jotenkin muka unohtaa tehdä. Ehkä parannan tapani tässä ja otan chiavanukkaat viikottaiseen ohjemaan!

Koska chiavanukkaat ja tuorepuurot vain ovat niin hyviä, niin mikseipä niitä voisi yhdistää? Tässä siis ihana värikäs kerroksittain kasattu tuorepuuro, joka vie kielen mennessään. 

Kerrostuorepuuro

1 reilu annos

Mustikkakerros
1 dl mustikoita
1½ dl makeuttamatonta soijajugurttia
2 rkl chiasiemeniä

Mansikkakerros
1 dl pakastemansikoita
1½ dl mantelimaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl rouhittuja pekaanipähkinöitä

Valmista tämä jo edellisenä iltana turpoamaan jääkaappiin. Viimeistään tuntia ennen syöntiä.

Valmista mustikkakerros. Murskaa mustikoita hieman haarukalla. Sekoita niihin jugurtti ja chiasiemenet.

Valmista mansikkakerros. Soseuta mansikoita hieman haarukalla. Sekoita loput aineksista niihin.

Lusikoi mustikka ja mansikkakerrokset korkeaan purkkiin/astiaan vuorotellen, niin että saat yhteensä 4 kerrosta. Laita yöksi jääkaappiin turpoamaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget