Jugurtti-aprikoosijäätelöpuikot

4. heinäkuuta 2017


Jäätelöpuikkojen tekeminen kotona on älyttömän helppoa ja silloin jädestä saa juuri sen makuista kun haluaa! Aprikoosi ja jugurtti tekevät jädestä ihanan raikkaan.


Nyt olen sen viimeinkin tehnyt! Nimittäin jäätelöpuikkoja kotona!

En oikein ymmärrä miksi en ole aiemmin raaskinut ostaa jäätelömuottia. Ehkä siksi koska se tuntui turhalta kaapintäytteeltä? Tai siksi koska mietin, että tulisiko sitä kumminkaan käytettyä. Kerron nyt sinulle, että voi kyllä sitä tulee käytettyä! Ehkä parhaiten sijoittamani muutama euro sitten tummasuklaalevyn oston jälkeen (suklaata ei voita mikään).


Kotitekoisten jäätelöpuikkojen hienous piileekin siinä, että niitä on ihan älyttömän helppoa tehdä. Käytännössä vain sekoitat ainekset keskenään, kaadat muottiin ja odotat ne kriittiset tunnit pakastimen ääressä kurkkien joka kymmenes minuutti "joko".

No okei, ehkä hieman liioiteltua, mutta suunnilleen näin se meni. Olin niin innoissani sekoitellessani jugurttia ja tuoreita aprikooseja sekaisin. Oikeasti hyvää ja vähäsokerista jäätelöä hyvistä raaka-aineista. Eikä kuitenkaan mitään mautonta vaniljajädeä, mihin joskus on joutunut tyytymään vaihtoehtojen puutteessa.


Kotitekoisista jäätelöpuikoista saa hieman mehujäätä muistuttavia, mutta täyteläisempiä, kun jäätelöpohjana käyttää kasvipohjaista jugurttia. Käytin omiini kaurajugurttia, mutta uskon soijajugurtin tai kookosjugurtin toimivan ihan yhtä hyvin!

Kermaisemman lopputuloksen saa toki käyttämällä kookoskermaa, kokeilen ainakin itse sitä ensikerralla hieman erilaisen makuyhdistelmän kera. Mielestäni kuitenkin nämä jugurttijädet olivat ihanan raikkaita, mutta aprikoosi toi niihin kuitenkin mukavasti makeutta.

Niin yksinkertaista ja nopeaa, joten kannattaa kokeilla. Jäätelömuotteja saa kuitenkin nykyään käytännössä melkein mistä tahansa, muotoja ja kokoja on ties kuinka paljon erilaisia. Käytännöllisimpiä tosin ehkä ovat tällaiset aika perinteisen malliset.


Mutta se, minkä koin ehkä parhaimpana juttuna näissä jädeissä, oli jäätelötikut. Miksi olla tylsä ja käyttää puisia tai pahvisia jäätelötikkuja, kun voi käyttää kauniita lusikoitakin?! Ne perintölusikat, jotka lojuvat siellä kaapinpohjalla sopivat pölyyntymisen sijaan loistavasti jätskitikuiksi. Samalla kasuaalista jäätelöhetkestä tuleekin ihanan ylellinen (eikä tule turhaa roskaa).

Toki ihan tavallisiakin pikkulusikoita voi jäätelötikkuna käyttää, mutta kauniit lusikat ovat mielestäni ihana lisä jäätelön kaveriksi. Tämän lusikkavinkin luin aikoinaan jostain lehdestä ja olen sitä siitä lähtien pyöritellyt päässäni "sitten joskus kun mulla on se jäätelömuotti". Nyt on jäätelömuotti ja kauniita jäätelöitä. Aika voittajafiilis etten sanoisi!


Onko sulla jotain suosikkijäätelömakua? Tai ootko tehnyt jäätelöä vielä itse? 

Täällä ainakin innostuttiin näistä jädeistä todenteolla, että lisää jäätelökokeiluja menee pakastimeen sitä mukaa mitä niitä ehtii syödä. Parasta ainakin näin lämpimillä keleillä!


Jugurtti-aprikoosijäätelöpuikot

6 jäätelöpuikkoa

4-5 tuoretta aprikoosia
(2 tl kookosmannaa)
4 dl kasvijugurttia tai kookosmaitoa
ripaus vaniljansiemeniä

Huuhtele ja pilko aprikoosit kuutioiksi. Soseuta 2/3 aprikooseista sauvasekoittimella ja lisää halutessasi kookosmanna. Lusikoi täyte jäätelöpuikkomuottien pohjalle ja kopistele muottia pöytää vasten ilmakuplien poistamiseksi.

Sekoita loput aprikoosikuutiot jugurttiin ja lisää vanilja. Lusikoi loppu täyte jäätelömuotteihin ja kopistele muotti.

Laita jäätelöt pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi. Nosta muotti lämpenemään hetki ennen tarjoilua että puikot irtoavat.


Vinkit
  • Jäätelöpuikot irtoavat muotista hyvin myös kun huuhtelet muottia ensin kuumalla vedellä ulkopuolelta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget