Gluteenittomat ja vegaaniset pannarit

5. syyskuuta 2018


Luontaisesti gluteenittomat pannarit sopivat niin aamupalalle kuin jälkkäriksikin. Pannareita varten tarvit vain muutamaa raaka-ainetta, joten valmistus on helppoa!


Tällä viikolla palasin puolen vuoden töissä olon jälkeen takaisin opiskelemaan. Kontrasti tuntuu aika suurelta, sillä jotenkin sitä ehti jo tottua säännöllisiin työaikatauluihin. Nyt taas aikaa tuntuu olevan, kun taas pian kurssitehtävien ja muiden takia sitä ei ole taas ollenkaan. Maisemanvaihdos pääkaupunkiseudulle oli tottakai hieman haikea, mutta toisaalta myös mukavaa vaihtelua. Ensimmäisenä sainkin kuurata pyörän kunnon kurakerroksesta, jonka se oli kesän aikana täällä kerännyt. Nyt taas kelpaa!

Koska yksistään kämpillä ollessni pitää löytää elämästä pieniä lohtuja, täytyy tietysti herkutella vähän. Pannarit ovatkin helppo keino herkutella vähillä raaka-aineilla, ja vielä varsin opiskelijaystävällinen vaihtoehto, kunhan pysyttäytyy perusjutuissa. Näihin pannareihin käytin Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, joka on luontaisesti gluteeniton. Toki voit käyttää myös vehnäjauhoja, mutta tämän reseptin mittasuhteet on juurikin gluteenittomille jauhoille.


Pannareissa on se hyvä puoli, että niitä voi syödä joko aamupalaksi, välipalaksi tai jälkkäriksi riippuen mitä täytteitä niihin laittaa. Aamupalapannarien kanssa sopii ihanasti banaanisiivut ja maapähkinävoi. Kun taas jälkkäripannareihin voi pyöräyttää jäätelöpallon ja marjoja! Totesinkin että jäätelöpallo kuumien pannarien päällä ei ollut tukevin vaihtoehto, ja jäätelö meinasi päätyä pöydälle! Toisaalta juuri tuo hieman sulanut jäätleö pannarien päällä on niin taivaallista, että jäätelöpallo piti seivästää haarukalla vielä hetkeksi sulamaan pannarien päälle.

Mitkä on sun suosikkitäytteet pannareihin?


Gluteenittomat ja vegaaniset pannarit

n 10 pikkupannaria

2 dl mantelimaitoa
1 3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Viljatuotteen lettujauhoja)
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä
ripaus suolaa

Tarjoiluun
vaniljajäätelöä esim Oatly
tuoreita marjoja

öljyä/maidotonta margariinia paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä noin 10 minuuttia, jauhot imevät reilusti kosteutta joten turvotus on todella tärkeää.

Ennen paistoa sekoita taikina vielä hyvin. Paista taikinasta pikkupannukakkuja noin 2 ruokalusikallista taikinaa per pannari.

Tarjoile pannarit jäätelön ja marjojen kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

2 kommenttia :

  1. Ihania kuvia ja herkullisen kuuloinen resepti, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nora! Mikään missä on jäätelöä ei voi olla huonoa ;)

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget