Porkkana-ananasjäätee

16. syyskuuta 2018


Jääteetä on helppo valmistaa kotona, tarvitaan vain hyvää teetä, kasviksia ja hieman aikaa. Tämä jää tee saa makunsa tuoreesta porkkanasta, ananaksesta ja sitruunamelissasta.


Hassua kyllä, mutta joskus sitä ei tule ajatelleeksi, että jotain niinkin yksinkertaista kun jääteetä voi valmistaa myös kotona. Ja vielä sellaista versiota, joka ei saa hampaista kiillettä ja paikkoja irtoamaan makeudellaan, vaan joka on sopivan raikasta ja hapanta. Niinkuin teen kuuluisi ollakin.

Useiden jääteekokeilujen jälkeen olen todennut, että vihreästä teestä tulee omaan makuuni parasta jääteetä. Mustat ja valkoisetkin teet toimivat, niinkuin rooibokset ynnä muut, mutta vihreästä teestä tulee parasta. Varsinkin kun on jotain vihreää teetä, joka ei ole maustettua vaan ihan sitä itseään esimerkiksi senchaa. Valitse toki jääteen tekoon oma suosikkiteesi!


Jääteet ovat todella usein vahvasti makeutettuja, mutta hyvälaatuinen tee ja sopivat "makuaineet" eivät mielestäni vaadi erillistä makeutusta. Makeutta saa oikein mainiosti hedelmistä ja kasviksista, joten siirapit ja sokerit voi unohtaa. Porkkanasta leikatut lastut jääteessä olivat pyörineet päässäni jo jonkin aikaa, ennenkuin sain aikaiseksi toteutettua idean. Kotimaiset porkkanathan ovat niin makeita, että miksei niistä saisi juuri sopivaa makeutta jääteehen! Ja niinhän niistä saikin. Porkkanan lisäksi makeutta ja hapokkuutta tuo tuore ananas, jonka sijasta voi kyllä käyttää ihan säilöttyäkin. Tuoreesta ananaksesta tulee vain paljon vahvempi maku. Sitruunamelissasta puolestaan tulee raikkautta.

Teetä kannattaa sekoittaa ennen haudutusta hyvin, että kaikki maut irtoavat nesteeseen kasviksista. Kun teen juomisen jälkeen syö sattumat, on hauska huomata miten paljon makua ne ovat antaneetkaan juomaan. Tämä jäätee onkin samalla hyvä välipalavaihtoehto: juotavaa ja kasviksia yhdellä iskulla!


Porkkana-ananasjäätee

2 litraa

½ tuoretta ananasta
2 kotimaista porkkanaa
1 kourallinen sitruunamelissa
3 rkl hyvää vihreää teetä
2 litraa kylmää vettä


Leikkaa ananas kuutioiksi. Kuori porkkana ja höylää siitä kuorimaveitsellä pituussuunnassa lastuja. laita teenpurut teesihtiin tai siivilään.

Laita ananaspalat, porkkanalastut, sitruunamelissan lehdet, ja teesihti kannuun ja kaada vesi pesään. Painele ananaspaloja kannussa haarukalla että maku irtoaa niistä. Anna hautua vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

Tarjoile tee kylmänä ja syö sattumat.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

2 kommenttia :

  1. Tosi mielenkiintoinen resepti! En oo ikinä aatellutkaan, että tällaisia voisi tehdä itse :D Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Se onkin hassua että joskus yksinkertaisia asioita ei tuu ajatelleeksi!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget