Seitan-chorizopasta

20. syyskuuta 2018


Mausteinen ja lämmittävä pasta on oiva syysruoka. Paahdetuista paprikoista saa reilusti makua ja makeutta mausteisen seitan-chorizon rinnalle.


Syksy ja hieman kylmemmät säät ovat juuri sitä aikaa, kun on mukava nauttia lämpimistä asioista: vaatteista, teekupposellisesta ja hieman mausteisesta ruuasta. En ole lähtökohtaisesti kovinkaan tulisen ruuan ystävä, sillä miedostokin tuliset ruuat ovat minulle usein liian tulisia. Syksyisin kuitenkin jopa minäkin nautin (sopivasta) mausteisuudesta samalla kun säät kylmenevät.

Vegemin seitanista valmistettu chorizo onkin juuri sopiva vaihtoehto tähän mausteisuuden kaipuuseen. Se on omaan makuuni juuri sopivan mausteista ja siitä jää pieni hauska polte suuhun. Koska pasta on toinen asia, joka sopii syksyyn, täytyy nämä kaksi herkkuasiaa yhdistää ehdottomasti toisiinsa!


Pasta on meillä usein se nopean ja helpon päivällisen vaihtoehto. Pasta keittyy nopeasti ja odotellessa valmistuu kastike. Pasta on myös hyvän täyttävää ja sitä tuleekin usein tehtyä helposti liikaa, tai ainakin syötyä liikaa! Usein piilotankin pastaan paljon kasviksia, jolloin ne tulee syötyä kuin huomaamatta. Tämän mausteisen pastan juju piileekin osittain paahdetuissa suippopaprikoissa, jotka tuovat sopivaa makeutta.


Seitan-chorizopasta

4 annosta

250 g (täysjyvä)spagettia
2 suippopaprikaa (n. 200g)
2 salottisipulia
300 g seitan chorizoa (Vegem)
1 kourallinen tuoretta tilliä
2 dl kaurakermaa
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko paprika ja sipuli ja paista pannulla. Lisää sekaan pilkottu chorizo ja paista siihen pinta. Lisää pannulle myös silputtu tilli.

Lisää kypsä spagetti kasvisten ja chorizon kanssa pannulle ja kaada myös hieman keitinvettä (n 1 dl). Lisää pannulle loput aineksisti ja sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes neste imeytyy.

Tarjoile lämpimänä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

2 kommenttia :

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget