Todella helppo nachopelti

22. helmikuuta 2019


Helppo nachopelti valmistuu 15 minuutissa ja kelpaa kenelle tahansa! Nachopelti on loistavaa tarjottavaa illanistujaisiin tai vaihteluksi arkiruokiin.


Supernopea ja -helppo nachopelti on pelastanut minut sipsien ahmimiselta ja herkkuhimolta useammat kerrat. Tämä on myös loistava ruoka tarjottavaksi illanistujaisiin kaverien kanssa tai leffahetkiin perheen kanssa. Makua on helppo muokata perheen tarpeisiin ja lisätä mausteisemmat täytteet vaikka vain pellin toiselle puolikkaalle. Nachopelti onkin täyttävämpi ja ehkä hieman terveellisempi ruoka kuin vain sipsien ja dipin mättäminen, mutta suodaan toki kaikelle aikansa ja paikkansa!

Perjantaina töistä kotiin tullessani ajattelin ruveta nachopeltipuuhiin perjantain kunniaksi. Nappasinkin lähikaupasta tarvittavat ainekset mukaan ja olinkin kotiin päästyäni valmiin pellin ääressä 15 minuutissa! Ja parastahan on myös se, että kaikki ainekset todella löytyvät lähikaupasta. Ja jos nyt sattuisi, että lähikaupassa ei vaikka limeä ole, niin sitten voi soveltaa tai jättää pois. Ainoa olennainen asia tässä pellissä lienee ne nachot.


Vaikka tämä resepti saattaa vaikuttaa hieman hassun yksinkertaiselta blogipostaukseen, ovat ne yksinkertaisimmat ruuat yleensä ne parhaimmat jutut. Ainakin instagramin puolella nachopelti sai kovan suosion kun kyselin halutaanko tästä reseptiä blogiin. Joten tässä ollaan, superhelppo nachopelti joka täyttää kaikki odotuksesi (myös ne joiden olemastaolosta et vielä tiennyt).


Helppo nachopelti

4 annosta

1 punasipuli
1 tlk/230g  esikypsennettyjä mustapapuja
1 tlk/500g tomaattimurskaa
2 tl harissaa tai valinnaista yrttimaustetta
200 g nachoja
100 g valinnaista vegejuustoraastetta
1 iso avokado
1 lime
100 g kirsikkatomaatteja

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Valuta pavut. Sekoita ne tomaattimurkaan ja lisää harissa tai yrttimauste.

Levitä nachot uunipannulle. Lusikoi tomaatti-papuseos nachojen päälle ja ripottele punasipuli. Ripottele vegejuusto päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 8-10 min.

Leikkaa odotellessa avokado ohuiksi siivuiksi, lime lohkoiksi ja tomaatit puoliksi.

Ripottele avokado, lime ja tomaatit paistuneiden nachojen päälle ja tarjoile. 

Halutessasit voit dippailla nachoja vielä soijajugurttiin, jossa poppamiehen blue cheese dippijauhetta.


Tuunausvinkit!
  • Tuunaa nachopelti enemmän omaan makuun lisäämällä esimerkiksi jalapenoja tai oliiveja.
  • Lisämakua saa vaihtamalla tomaattimurskan salsaan.
  • Vegejuustoksi suosittelen Sheesen tai Violifen mozzarellaraasteita. Myös Porlammin vegeplus tai muut juustot toimivat, mutta eivät sula ihan yhtä hyvin.
  • Voit lisätä mausteisemmat tai mielipiteitä herättävät täytteet vain pellin toiselle puoliskolle tai pienemmälle alueelle, jos kaikki syöjät eivät esimerkiksi pidä jalapenoista tai sipulista.

Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

2 kommenttia :

  1. Ai vitsi miten hyvältä näyttää! Itekin on tullut usein tehtyä, mutta en olekaan tajunnut tehdä pellistä "nättiä".kiva tuo avokado kierre :)

    Www.riikkamiettinen.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Riikka!

      Ajattelin että pienellä vaivalla tästäkin herkusta saisi tosi nätin näköisen :)
      Kiitos!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget