Kaurapala-kvinoasalaatti

18. maaliskuuta 2019


Täyteläinen kvinoasalaatti on loistava ruoka lounasevääksi tai muun ruuan lisukkeeksi. Kermainen tahinikastike ja rapeaksi paistetut Yosan kaurapalat sopivatkin loistavasti salaatin oheen.


Pitenevät päivät ja (aavistuksen) lämpenevät säät saavat mieliteot raikkaisiin ruokiin. Etenkin täyteläiset salaatit ovat olleet kovasti mieleeni! Useampana päivänä olenkin tehnyt caesar salaattia rapeasta romainesalaatista, joka on ollut tarjouksessa. Lisukkeiksi salaattiin onkin päässyt vaihtelevasti tofua, kikherneitä ja cashewpähkinöitä muiden kasvisten ohessa. Tämä kvinoasalaatti on myös ihana lounasevääksikin kelpaava ruoka.

Käytin tähän salaattiin kaikkia ihania värikkäitä kasviksia, joita kaupasta löytyi. Nyt on yllättävän paljon erilaisia kukkakaaleja ollut tarjouksessa, joten kannattaa pitää kaupassa silmät auki romanescojen ja violettien kukkakaalien varalta. Niillä saa ruokaan kuin ruokaan helposti kaunista ulkonäköä.


Tämän salaatin herkullisena kruununa toimi paahdettu kaurapala ja kermainen tahinikastike. Raikkaalla tahinikastikkeella saa mietoon kaurapalaan hyvin makua ja raikkautta. Kannattaa todellakin kokeilla. Tätä tahinikastiketta voisi syödä oikestaan ihan sellaisenaankin... Joten kannattaa ehkä tehdä tuplasatsi heti alkuunsa.

Kaurapalaa paistaessa kannattaa pinnan antaa paistua rauhassa öljytilkan avustuksella kunnolla rapeaksi. Näin maku on mielestäni parhaimmillaan!


Kaurapala-kvinoasalaatti

2-4 annosta

Kvinoasalaatti
½ dl kvinoaa
ripaus suolaa
1 iso porkkana
½ kesäkurpitsa
100 g romanesco kukkakaalta
100 g kirsikkatomaatteja
1 kourallinen tuoretta persiljaa
muita kasviksia halutessasi esim rucola tai avokado
2 rkl sitruunamehua
1 rkl öljyä

Kaurapala
1 levy/160g Yosa yrtti-kaurapalaa
1 rkl öljyä

Tahinikastike
3 rkl tahinia
1-2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus mustapippuria
2-4 rkl vettä


Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä paketin ohjeen mukaan suolatussa vedessä.

Leikkaa kaurapala neljään osaan. Paahda öljyssä pannulla molemmin puolin.

Sekoita tahinikastikkeen aineet keskenään.

Kuori ja kuutioi porkkana. Kuutioi myös kesäkurpitsa. Pilko kukkakaali pienemmiksi ja puolita tomaatit. Revi persilja.

Kun kvinoa on kypsää sekoita siihen sitruunamehu ja öljy ja lisää muut salaatin ainekset. Nostele paahdetut kaurapalat päälle ja tarjoile tahinikastikkeen kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

2 kommenttia :

  1. Juuri pyörittelin kaurapalaa kaupassa, mutta jäi ostamatta. Olen vähän myöhäisherännäinen näiden uutuuksien suhteen, mutta tästä on kuulunut niin paljon hyvää, että pitäisi testata. Ilmeisesti se on rakenteltaan tofun kaltainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi vain kannattanut napata mukaan kaupasta :D
      Mutta kyllä, rakenne muistuttaa hieman tofua, mutta kaurapala on sellaisenaan happamamman makuinen ja juustomaisempi. Itse mieltäisin narskuvan suutumtuman halloumiksi, sen mitä nyt halloumista muistan vuosien takaa. Mutta en vertaisi kaurapalaa muuten kyllä tofuun koska maku on ihan erilainen.

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget