Vegeä 30 minuutissa OSA 2: Nopea papu-pastakeitto

18. tammikuuta 2017


Lämmittävä papukeitto on nopea ja helppo tehdä. Samalla se on kevyttä, mutta täyttävää syötävää ja säilyy hyvin vaikka seuraavan päivän lounaaksi!


Helpot ja nopeat vegeruuat jatkuvat!

Tälläkertaa palataan ihanihan juurille. Niinkin juurille että moni voi ehkä myöntää pienempänä pitäneenpä papukeittoa mauttomana, tai vähintään hoilanneensa appilan pappilan apupapin papupata pankolla kiehuu ja kuohuu. Eli siis jokaiselle tuttu ruoka. Mutta miten papukeitosta tehdään hyvää? Ja sellaista, että se uppoaa muidenkin kuin omaan minä-syön-terveellisesti ruokavalioon?

Usein yksinkertaiset ratkaisut toimivat parhaiten. Tai sanotaanko, että melkein aina. Puhutaan nyt tässä tapauksessa papukeitosta. Laita keittoon jotain tuttua ja turvallista, kuten makeita juureksia: bataattia, porkkanaa? Tällöin ruoan lähestyminen on helpompaa kun tietää, että siellä on jotain mistä varmasti pitää. Samoin pehmeä tomaattinen liemi on monien mieleen. Eli siinä onkin jo kaksi juttua, jotka tekevät ruoasta helpommin lähestyttävän. 

Mikäs muu tekee ruuasta kivaa? No hauskuus ja pieni leikkimielisyys tottakai. Mielestäni pieni leikkimielisyys ruokailussa on vähintäänkin tervettä. Eli miksei sitten vaikka sitä jännittävän näköistä pastaa! Yksi oma suosikkimakaronini on Myllyn Parhaan sydänmakaroni, joka on hauskan muotonsa lisäksi terveellistä. Kyseisessä pastassa on 7g ravintokuitua ja 14g proteiinia 100g tuotetta. Eli siis hyvä pasta kyseessä! Jos sydänkuviot eivät innosta, eläinkuvioisia pastoja löytyy täysjyväisinä tai miksei vaikka käyttäisi fusilleja, nekin ovat hauskoja! Suurin osa tavallisista markettipastoista on vegaanisia, joten valinnanvaraa on kyllä runsaasti.


Nyt on siis epämieluisasta ruuasta saatu mieluisaa, joten homma on selvä! Parasta tässä ruuassa on kuitenkin se, että se vain paranee "vanhetessaan". Eli voit loistavasti tehdä isomman keittosatsin kerralla ja lipata sitä lounasrasiaan tai syödä toisen kierroksen huomenissa. 

Halpaa, helppoa ja hyvää. Ei vegaanisen ruuan tarvitse olla sen kummepaa!


Papu-pastakeitto

4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (500g) tomaattimurskaa
8 dl kasvislientä
300 g bataattia
2 dl täysjyväpastaa
1 tlk kidneypapuja
1 rkl balsamicoa
1 tl basilikaa
1 tl timjamia

öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan tomaattimurska ja kasvisliemi, jätä kiehumaan. Kuori ja kuutioi bataatti. Lisää bataattikuutiot ja pasta kiehuvaan tomaattiliemeen. Laske lämpöä ja anna kypsyä kymmenisen minuuttia. Lisää pavut ja mausteet keittämisen loppuvaiheessa.

Tarjoile lämpimänä.


VINKIT!
  • Täysjyväpastan sijaan voit käyttää keitossa myös gluteenitonta pastaa, papu/linssipastaa vai muuta mieleistä pastalaatua. 
  • Keittoa on myös helppo tehdä kerralla isompi satsi, jolloin siitä riittää lounaaksi/seuraavallekin päivälle. Kaksinkertaista tällöin vain annos. Keitto säilyy jääkaapissa kannellisessa rasiassa useamman päivän.

6 kommenttia :

  1. Toi on todella todella hyvännäköistä, aloin seuraamaan blogia (y)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Juhani ja kiitos kommentista!
      Tervetuloa lukemaan blogiani!

      Poista
  2. Sydän pasta on kyllä aikaansa edellä :D nää 30min jutut on kyllä hyvä juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, varsinkin kun tuo pasta on vielä värjätty kurkumalla! :D
      Kiva jos 30 minuutin ruuat on mieleen!

      Poista
  3. Ah! Pastakeitot on ihan parhautta! Näyttää herkulliselta annokselta :)

    Minttu, Kivempi blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! Se on hassua kun pastaa ei aina tajua käyttää keitoissa, vaikka mikä sen helpompaa ja nopeampaa olisi!
      Tämä keitto oli kyllä tosi onnistunut ja mukavan täyttävää :)

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget