Nyhtöherne-pestopastavuoka

3. toukokuuta 2017


Uusi kasviproteiinituote, nyhtöherne, toimii nopeassa ruuanlaitossa tosi kätevästi! Heitä pussillinen nyhtöhernekuutioita pestopastan sekaan niin saat ihanan helpon arkiruuan.


Elämme ihanaa aikaa, kun vegaanisia tuotteita tulee markkinoille tasaisella syötöllä. Välillä tuntuu että ei oikeastaan pysy edes perässä siinä mitä kaikkea on saatavilla. Tämä uusi tulokas, nyhtöherne, oli osunut silmiini muutamassa lehtijutussa ja instagramissa. Pyysinkin sitten tuotetta maahantuojalta testattavaksi itselleni, sillä pitäähän nyt pysyä kärryllä näissä mahtavissa uutuustuotteissa!

Nyhtöherne on siis pakasteesta myytävä kasviproteiinivalmiste, joka on nimensä mukaan valmistettu herneproteiinista, sen luontainen gluteenittomuus ja soijattomuus tekevät tuotteesta mielekkään. Tuote sisältää 27g/100g proteiinia, joka on mielestäni varsin hyvä arvo. Valitettavasti kotimaisesta tuotteesta ei ole kyse, sillä tuotteen kyljestä paljastuu valmistusmaaksi Itävalta, Euroopassa kuitenkin pysytään!


Tässä reseptissä käytin italialaisittan maustettuja nyhtöhernekuutioita. Nyhtöhernetuotteet tulevat uudelleensuljettavissa pusseissa, jolloin niitä on helppo ottaa käyttöön vain vähän kerrallaan, ja loppupussin laittaa takaisin pakastimeen. Italialaisittain maustettu lupasi rutkasti makua, mutta kuutioissa ei itsessään ollut sellaisenaan syötäväksi mielestäni riittävästi makua. Kun kuutiot yhdisti maukkaaseen pestoon, oli lopputulos todella hyvä!

Nyhtöherneen rakenne muistutti mielestäni kanaa, sen verran kun sen syömisestä muistan. Etuna siis verrattuna muihin markkinoilla oleviin proteiinivalmisteisiin pidän rakennetta. Hyvä pureskeltava rakenne, mutta ei sitkeä. Odotan siis innolla kun pääsen maistamaan vielä suikaleita. Eli siis kenelle nyhtöhernettä suosittelisin? Oikeastaan kenelle tahansa sekasyöjästä kasvissyöjään, sillä kyseessä on mielestäni hyvä proteiinituote jonka rakenne muistuttaa lihaa, mutta siitä ei tule niinkään lihaista makua, jota monet kasvissyöjät välttävät. Oikein valmistettuna siis todella mahtava tuote!


Nyhtöherne on vielä aika uusi juttu, joten kaikissa kaupoissa sitä ei vielä välttämättä löydy, näin alussa nyhtöhernettä pitäisi olla saatavilla K-ryhmän kaupoissa pakasteessa, joten suuntaa sinne ensimmäisenä tai kysy voisiko sitä ottaa valikoimiin. Tuotteella tulee olemaan hintaa yhdellä pussillisella reilut kuusi euroa, joten mistään erityisen halvasta tuotteesta ei ole kyse.

Mutta kuten Instagramissakin kirjoitin, niin halvemmaksi sitä tulee pussillinen nyhtöhernettä pitaleivän väliin annosteltuna kuin noutoruoka, joten herkutteluhetkiinhän tämä on vallan mainio tuote. Teinkin siis omasta nyhtöherneestäni tuhdin pastavuuan, joka toisaalta kelpaa arkiruuaksi helppoutensa takia, mutta menee myös yhtä hyvin viikonloppuruuasta. Kun tekee ison satsin pastaa ja laittaa sinne muitakin tuotteita, riittää yhdestä nyhtöhernepussillisesta isommallekin porukalle ruokaa, eikä tällöin yhden annoksen hinta nouse korkeaksi. Hintakin on siis suhteellista.


Koska olen eräänlainen pestohullu, ja huomasin että blogista ei todentotta löydy kuin yksi vaivainen pestoresepti, ja instan puolelta toinen tilli-sitruunapesto, niin täytyihän tuo vääryys korjata. Tässä siis ehkä maailman paras pesto: pinaattinen basilikapesto cashewpähkinöillä. Tätä voisi käytännössä syödä purkkitolkulla. Mutta oikeuksiinsa se pääsee hyvässä ruuassa, etenkin pastassa.

Eli siis kaikessa yksinkertaisuudessan iiiiso satsi pestoa, hyvää pastaa, tällä kertaa SunSpeltin spelttifusilleja ja nyhtöhernettä, eihän siihen paljoa muuta sitten tarvita? (Kuin ehkä lisää pestoa, koska eihän sitä voi olla liikaa). Tuoreilla kirsikkatomaateilla saat kivasti väriä ruokaan, joten suosittelen käyttämään niitäkin runsaalla kädellä!


Nyhtöherne-pestopastavuoka

5-6 annosta

Pinaattipesto
1 kourallinen cashewpähkinöitä/pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku tuoretta basilikaa
50g tuoretta pinaattia
3/4 dl oliiviöljyä
1 pienen sitruunan kuori
1 pienen sitruunan mehu
3 rkl ravintohiivahiutaleita
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa

Lisäksi
noin 250 g kuivaa täysjyväspelttipastaa (gluteenitonta tarvittaessa)
1 pss Nyhtöhernettä, italialaisittain maustettu
100 g kirsikkatomaatteja
päälle pippuria


Laita pasta keittymään paketin ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Paahda cashrewpähkinöitä kuivalla pannulla hetki, paahda halutessasi myös kuoritit valkosipulit, että kitkeryys häviää.
Laita peston ainekset tehosekoittimeen tai surauta tahnaksi sauvasekoittimella. 

Kun pasta on keittinyt, siivilöi se ja kaada uunivuokaan, lusikoi päälle pesto ja jäiset nyhtöhernekuutiot. Sekoita. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele vuoan päälle, rouhi mustapippuria päälle. Paista 250 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Vinkit
  • Valmista pastaa ei ole pakko edes paistaa uunissa, mutta paistamalla siihen saa ihanan rapean pinnan ja maut pääsevät oikeuksiinsa. Paistoaika voi olla lyhyempikin jos olet kiireessä.
  • Halutessasi voit myös käyttää valmista pestoa, jolloin sen menekki on noin 1-2 desiä riippuen miten mietoa pesto on. Vegaanista versiota tehdessä kannattaa kuitenkin huomioida, että monet valmispestot sisältävät juustoa tai kananmunaperäistä säilöntäainetta. Tarkista siis purkin kylki huolella, esim Urtekramilla on hyvää vegaanista valmispestoa.

8 kommenttia :

  1. Mä oon muutamia kokkailuja tehnyt nyhtöherneestä ja tykkään tuotteesta kyllä! Vielä kun sen saisi maustamattomana niin tykkäisin enemmän. Mutta rakenne on hyvä ja käyttö helppoa.
    Tuo pesto menee testiin asap. Terkuin toinen pestohullu (en oo uskaltanut vielä laskea monta erilaista pestoa ja hummusta kirjaan tuli, mutta MONTA :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maustamaton olisi tosiaan paikallaan! Tässäkin ihmettelin kun mausteut eivät oikeastaan olleetkaan niin maustetun makuisia kuin antoivat ymmärtää! Käytön helppous onkin juuri se kätevä juttu :)

      Team pestolovers! Pesto-ohjeita (tai hummusohjeita) ei voi olla liikaa, joten ainakin tiedät nyt kuka tulee tekeen sun kirjasta kasan pestoa ja hummusta!! Jes!

      Poista
  2. Nyhtöherne onkin minulle aivan uusi juttu. Ehdottomasti menee kokeiluun, yritän etsiä heti viikonloppuna. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon sitä ei oo vielä kaupoissa näkynytkään, mutta eiköhän tarjonta ala hiljalleen parantua! Toivottavasti löytyy!

      Poista
  3. Nyhtöhernettä pitää kyllä kokeilla! :)

    VastaaPoista
  4. En olekaan koskaan ajatellut, että ravintohiivahiutaleita tarvitaan tietenkin vegaaniseen pestoon, kun parmesaani pitää jättää pois. Minä lukeudun myös pestohulluihin ja täytyy kokeilla tuota sinun ohjetta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Terhi!

      Ravintohiivaahan ei ole pakko laittaa vegaaniseen pestoon, tulee hyvää ilmankin, monissa valmispestoissa näkee käytettävän perunahiutaleitakin. Mutta jos niitä on kaapissa, niin ehdottomasti kannattaa käyttää niin tulee se suolaisen juustoinen maku :) Toivottavasti maistuu!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget