Minttuinen vesimelonivirvoke

16. kesäkuuta 2015


Kesällä olisi kuumalla usein kiva juoda jotain muutakin kuin vettä, eikä välttämättä haluaisi alkoholipitoisia drinkkejä. Monet kivennäisvedet ovat varsin käyttökelpoisia pohjaksi erinäisiin juomiin, samoin hedelmistä saa helposti raikasta makua. Haaveissani olisi toteuttaa jokin kiiwistä valmistettu virvoke, ehkä vielä jonain päivänä.
Jos siis nyt kuvitellaan, että ulkona olisi lämmin, ja sää olisi muutenkin perinteisen kesäkuun oloinen, eli aurinkoa ja sitä rataa. Niin tämä juoma voisi olla varsin mainio vaihtoehto nautittavaksi. Vesimeloni tuo mukavaa makeutta ja nestettä juomaan, sekä minttu raikastaa kokonaisuuden. Nestettä tähän ei välttämättä tarvitse lisätä enää lainkaan, ellei sitten halua "vesimäisempää" juotavaa, jolloin vesimelonin makukin on hieman laimeampi.
Idea tähän juomaan lähti liikkeelle lähinnä siitä, että luin aikaa sitten jostain lehdestä vesimelonista ja mintusta valmistetusta jäädykkeestä. En ole itse mikään suuri jäädykkeiden suosija, joten siksi tällainen viileä raikas juoma toimii paremmin omalla kohdallani. Mikseipä tätä kuitenkin voisi jäädyttää vaikka hieman enemmänkin ja tarjota sorbetin omaisena. Herkullisen raikas yhdistelmä jokatapauksessa kyseessä

Mintulla maustettu vesimelonivirvoke

2 annosta

½ pienestä vesimelonista (arviolta 300 g)
1  kourallinen tuoretta minttua

jääpaloja

Paloittele vesimeloni ja poista kuori. Laita vesimeloni, tuore minttu ja jääpaloja (maun mukaan) tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Tarjoa hetimiten.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget