Pinaatti-parsapiirakka

11. kesäkuuta 2015


Parsoja löytyy vielä toistaiseksi tuoreena kaupoista ihan hyvin, mutta välillä niiden laatu on hieman arvelluttavaa. Ei välttämättä innostaisi tuoda kaappiin jo valmiiksi nahistunutta parsaa. Jos kuitenkin onni suosii niin kohdalle sattuu vielä hyviä eriä ja voi herkutella oikein kunnolla. 
Toteutin tälläkertaa Kahvia & Kasvisruokaasta napatulla ohjeella parsapiirakkaa pinaatilla höystettynä ja se todentotta oli erittäin herkullista! Pohjasta tulee hieman murenevaista, mutta jos emme tule siitä surulliksiksi, niin maku on mitä mainioin. Täytteessa on juuri sopivasti makua, eikä mikään hyökkää päälle liiaksi. Muutoksena tähän versioon alkuperäisestä ohjeesta käytin täytteeseen kevätsipulia, joka sopikin mainiosti muiden kasvisten kaveriksi.
Piirakka oli todella herkullista ja sitä kehtaisi varmasti tarjota vaikka vieraillekin, reunasta ei kannata vain tehdä liian korkeaa (kuten itselläni hieman kävi) tai muuten se kaatuu liian herkästi. Parsat siis vaan tulille ja piirakkaa tekemään.

Tankoparsapiirakka pinaatilla

26 cm piirakkavuoallinen

Pohja
4 dl      mantelijauhetta
1 dl      perunajauhoja
2          valkosipulin kynttä
1 tl       psylliumia
ripaus  rosmariinia
ripaus  pippuria
ripaus  suolaa
2 rkl    vettä
n. 1 dl oliiviöljyä (hieman auki desi)

Täyte
½ pkt   Tofutin maustamatonta tuorejuustoa
½ pkt   Alpron maustamatonta soijajugurttia (sokeroimaton)
3          pientä kevätsipulia
2          kourallista baby-pinaattia
1          valkosipulinkynsi
1          kourallinen tuoretta persiljaa
1½ rkl perunajauhoja
ripaus  suolaa
ripaus  mustapippuria
1 rkl    sitruunamehua

päälle noin 10 tankoparsaa

Valmista ensin pohja. Laita jauhot kulhoon ja murskaa valkosipuli ja lisää jauhojen sekaan. Lisää psyllium, mausteet ja vesi. Sekoita hyvin. Lisää oliiviöljyä hiljalleen ja sekoita aina välissä. Kun seos on kiinteää ja kuvittelet pystyväsi muotoilemaan sitä käsin, öljyä on tarpeeksi.
Painele taikina tiiviisti 26 cm halkaisijan piirakkavuoan pohjalle, mielellään irtopohjavuokaan. Esipaista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, varo ettei piirakka pääse ruskistumaan reunoilta.
Katkaise parsoista varren kuiva/kova pätkä pois ja kuori hieman. Kiehauta vettä kattilassa ja keitä parsoja siellä minuutin verran, nosta sitten siivilään kuivumaan.
Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto ja jugurtti hyvin keskenään, tuorejuusto saattaa jäädä kökköiseksi, joten sekoita hyvin, tarvittaessa sähkövatkaimella. Pilko kevätsipulit, pinaatti ja persilta pieneksi ja murskaa valkosipuli. Sekoita ne tuorejuusto-jugurtti-seokseen. Lisää täytteeseen perunajauhot mausteet ja sitruunamehu ja sekoita. 
Lusikoi täyte esipaistetun pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Asettele parsat pohjan päälle haluamallasi tavalla. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa vielä noin 45 minuuttia.
Kun piirakka on kypsä, anna sen jäähtyä ensin pöydällä ja nosta sitten jääkaappiin. Anna jäähtyä täysin kylmäksi ja tarjoile vasta sitten.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget