Kukkakaalisosekeitto appelsiinitehosteella

22. kesäkuuta 2015



Näin kun juhannuksesta on selvitty voikin tehdä mieli jotain hieman kevyempää. Itse on tosin juhannuksena mättänyt hirveitä määriä ruokia, ellei yhtä ylimääräistä jälkiruokapiirakka-annosta lasketa... Ruuasta ei tietenkään ollut missään muotoa pulaa, mutta ylenpalttinen mättäminen ei aina tuo pelkkää nautintoa, sillä joskus liika on vain liikaa. Se mitä yritän tässä kuitenkin sanoa, on se, että yleensä juhlapyhien jälkeen on mukavampi palata arkirutiineihin ja erinäiset keitot ovat loistavaa arkiruokaa. Pidän siitä, että voi syödä lämpimän aterian kerran tai joskus jopa kaksi kertaa päivässä, se tuntuu jostain syystä paljon ruokaisemmalta kuin kylmä salaatti tai smoothie. En oikein tiedä syytä tämän takana, mutta ehkä tottumuksella on jotain tekemistä asian kanssa. Siksi keitot ovatkin mukavaa syötävää, niistä saa mahan täyteen, mutta ne ovat kevyempiä.
Sosekeitot ovat mukavia ja niihin saa nätisti uppoamaan läjän kasviksia. Tälläkertaa käytin keitossani kukkakaalia ja erikoistehosteena toimi appelsiini. Appelsiini toi mukavaa raikkautta kermaiseen kukkakaaliin ja lopputulos oli maistuva. Päälle koristeeksi paahdettu kukkakaali vielä kruunasi koko komeuden ja suht yksinkertaisesta ateriasta tulikin varsin nätti.

Kukkakaalisosekeitto appelsiinilla

3-4 annosta

500 g kukkakaalia
1        sipuli
3        valkosipulin kynttä
1        kasvisliemikuutio
1        appelsiinin kuori
1        appelsiinin mehu
meiramia
pippuria

öljyä paistamiseen

Pilko kukkakaali paloiksi, jätä pari siistiä kukintoa sivuun. Laita paloiteltu kukkakaali keittymään veteen, niin että kukkakaalit juuri ja juuri peittyvät ja lisää kasvisliemikuutio sekaan.
Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kuullotetut sipulit kukkakaalin sekaan keittymään Tee sivuun jättämistäsi kukkakaalin kukinnoista ohuita siivuja ja paista nekin öljyssä niin, että ne saavat väriä, laita sivuun odottamaan.
Kun kukkakaali on kypsynyt kunnolla n. 20 minuuttia ja osa vedestä on haihtunut, soseuta seos. Anna seoksen keittyä kasaan 15-30 minuuttia, kunnes rakenne on sopivan paksua. Lisää tuorejuusto, raastettu appelsiinin kuori+mehu ja mausteet ja sekoita. Lämmitä vielä kunnes tuorejuusto on sulanut.
Tarjoile lämpimänä ja ripottele pinnalle aiemmin paistettuja kukkakaalin kukintoja.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget