Seitankebab toastit ja coleslaw

21. kesäkuuta 2018


Valmis seitankebab sopii ihanasti toastien täytteeksi. Kesäisen ja raikkaan leivän saat tekemällä väliin coleslawin varhaiskaalista ja käyttämällä muita maukkaita kasviksia.


Olet ehkä jo huomannut, että vegaanisten tuotteiden määrä kaupassa on noussut eksponentiaalisella vauhdilla. Välillä ei meinaa pysyä perässä uutuuksissa, saatika ehtiä maistamaan niitä. Muutamia suosikkeja kuitenkin uutuustuotteiden joukostakin on jo löytynyt. Kerro toki ihmeessä mulle omat suosikkisi uusissa vegejutuissa!

Yksi suosikkini useamman ostokerran jälkeen on Tamperelaisen firman Vegemin valmistama seitankebab. Heidän tuotteensa kiinnostavat etenkin siksi, että tuotteet ovat todellista lähiruokaa Tampereella asuville ja niiden valmistus pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan lähituotteista. Myös pakkausmateriaaliin on kiinnitetty huomiota, ja seitankebabin löytääkin kaupasta Jospakin ekologisissa ja kierrätyskelpoisissa pakkauksissa. Voiko parempaa toivoa kuin ekologisuus ja lähituote samassa tuotteessa pakkausmateriaaleja myöten?


Vegemin seitankebabin hienous ei toki rajoitu vain paperille, vaan tuote ihan oikeasti maistuu hyvälle. Mausteista kebabia ohuina siivuina, juuri sellaista kuin kuuluukin. Ai niin, meillä koemaistamisessa ei edes huomattu että tämä ei ole "oikeaa" kebabia. Täydestä siis meni sekaaneillekin. Seitankebab tarvitsee vain pannun paistoa varten ja rapea lopputulos on siinä. Hätäisimmät voivat toki tyytyä ihan mikroonkin nälissään.

Kun seitankebabin valmistukseen ei jaksa ryhtyä alusta loppuun saakka, sillä siinä saattaa vierähtää muutama hetki ja kotioloissa on hieman haastavaa päästä ohuisiin lastuihin, on tässä loistava vaihtoehto mättönälkään. Nopeaa, helppoa ja hyvää, mutta yllättävää kyllä ei mitään överirasvaista settiä herkullisesta mausta huolimatta, rasvaa seitankebabista löytyy vain 11g/100g, huomattavasti vähemmän mitä perinteisissä kebablastuissa. Eli kilojouleillakaan ei päästä ihan mässäilemään vaikka vähän olisi tehnyt mieli.


Mutta mihin näitä lastuja sitten voisi käyttää? Vastaus on oikeastaan mihinkä vain. Olen itse tehnyt niistä erilaisia täytettyjä leipiä, joten tässä yksi versio niistä! Seitankebab kaipaa rinnalleen jotain raikasta, joten tein coleslawia varhaiskaalista, lisäksi sitten muita hyviä kasviksia ja miksei vaikka valkosipulimajoneesia koko komeuden päälle. Täydelliset illanistujaisleivät ovat siinä! Tai miksei vaikka ruokaa kesäpöytään grillailun oheen.


Seitankebab toastit

5-7 toastia

1 pkt/230 g Vegem seitankebabia

coleslawia

10-14 siivua täysjyväpaahtoleipää
paistettua punasipulia
kirsikkatomaatteja
salaattia


Paista seitankebab pannulla.

Valmista coleslaw ohjeen mukaan (ohje alla).

Paahda leivät paahtimessa. Paista punasipuli pannulla öljytilkassa. Puolita kirsikkatomaatit ja revi salaatti sopivaksi.

Kasaa leivät laittamalla kaikkia aineksia tasaisesti leipien väliin ja laita toinen leipä kanneksi päälle. Paina leipää hieman kasaa että molemmat leipäpuolet pysyvät paremmin kiinni. Leikkaa leivät kolmoiksi ja tarjoile.

Vegaaninen coleslaw


100 g (varhais)kaalia
1 iso porkkana
1 dl kasvijugurttia (kaura tai soija)
2 tl sinappia
½ limen/sitruunan mehu
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Leikkaa kaali ohueksi silpuksi. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi. Sekoita kaali- ja porkkanasilppuun loput aineksista ja lisää mausteita tarvittaessa. Coleslaw on parhaimmillaan kun sen antaa maustua ensin muutaman tunnin.


PS. En hyötynyt mitenkään kirjoittaessani juuri Vegemin seitankebabista, vaan tein tämän postauksen silkasta mieltymyksestä tuotteeseen.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook


2 kommenttia :

  1. Oi! Kuulostaa herkulliselta! Tekisin seuraksi ehkä myös valkosipulipikkelsiä. Sopisivatkohan sienet?

    Ja taas uusi syy tykätä Tampereesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Valkosipulipikkelssi toimisi varmasti! Kokeilin itse kerran marinoituja valkosipuleita toastissa ja ne toimivat ainakin todella hyvin!

      Paistetut sienet sopivat varmasti myös oikein mainiosti, mihinkä ne eivät sopisikaan ;)

      Tampereelta löytyy kyllä paljon hienoja juttuja!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget